Триптофан (Tryptophan) | Съставки | Хранителни Добавки | Хърс.БГ
СЕДМИЧНИ ПРОМОЦИИ | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА | ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ - 15 ДНИ | СИГУРНОСТ - ПАЗАРУВАНЕ БЕЗ ЛИЧНИ ДАННИ
Седмични промоции
* Email
Име 
Вписване
 
Категории

Триптофан

Предотвратява дефицита на ниацин. Малка част от триптофана, който приемаме чрез храната (около 3%) се преобразува в ниацин (витамин B3) от черния дроб. Това преобразуване може да помогне за предотвратяване на симптомите, свързани с дефицит на ниацин, когато дневният прием на този витамин е нисък.

Повишаване нивата на серотонина. Триптофанът служи като предшественик на серотонина, невротрансмитер, който помага на организма да регулира апетита, съня и настроението. Поради способността си да повишава нивата на серотонин, триптофанът е използван терапевтично при лечението на редица състояния, най-вече безсъние, депресия и тревожност.

Установено е, че триптофанът оказва благотворно действие при предменструалния синдром, който мъчи толкова много жени по света.

Триптофанът може да играе важна роля в превенцията и / или лечението на следните заболявания: безпокойство, депресия, главоболие, безсъние, кошмари, затлъстяване, болка, сенилна деменция, синдром на Турет.

Триптофанът е една от десетте съществени аминокиселини, които тялото използва за синтезиране на нужните протеини. Той е добре известен със своята роля в производството на месинджъри на нервната система, особено тези, свързани с отдих, почивка и сън. Подобно на всички останали аминокиселини, триптофанът се използва като градивен елемент в синтеза на протеини.

Триптофанът не може да се синтезира в тялото, затова трябва да се приема чрез храната или хранителни добавки. Английският биохимик Фредерик Хопкинс за пръв път изолира триптофан през 1901 година. Триптофанът е жизнено необходим за производството на сертонин в мозъка - предавател на нервни импулси на главния мозък.

Това е информационна страница! Няма добавени продукти в тази категория.

Следвайте ни!

Следвайте ни в Социалните медии, за да получавате най-новите оферти, промоции и друга полезна информация!

Разработил Yasen Deyanov
Hyrs.bg © 2016