Таурин (Taurine) | Съставки | Хранителни Добавки | Хърс.БГ
СЕДМИЧНИ ПРОМОЦИИ | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА | ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ - 15 ДНИ | СИГУРНОСТ - ПАЗАРУВАНЕ БЕЗ ЛИЧНИ ДАННИ
Седмични промоции
* Email
Име 
Вписване
 
Категории

Таурин

Тази аминокиселина има широкоспектърно действие и е от изключителна важност за нормалното функциониране на различните системи при човек. Тауринът действа изключително ободряващо на нервната система, като повишава концентрацията и фокуса. Изпълнява фундаментални биологични функции - свързва аминокиселините в жлъчката, използвани за усвояване на мазнини и мастно разтворими витамини.

Таурин притежава мощно антиоксидантно действие и регулира осмозата в клетките. Тауринът стабилизира клетъчните мембрани и е важен при модулация на калциевата сигнализация и др. Тауринът е от незаменимо значение за функцията на сърдечно-съдовата система, развитието и и функционирането на скелетната мускулатура, ретината и централната нервна система.

Цялостно Taurine подсилва имунната система и подобрява зрението. Той е буквално жизненоважен за усвояването на мазнините, абсорбирането на мастно разтворимите витамини, функциите на мозъка и нервната система. Транспортирането на електролити през клетъчните мембрани е една от функциите на таурина.

Таурин възпрепятства имунната функция като компонент на белите кръвни клетки. Той детоксифицира тялото, намалява нивата на холестерол, като по този начин предпазва от появата на камъни в жлъчния мехур. От изключителна важност е за работата на сърдечно-съдовата система, като кара паметта ни да работи на максимални обороти и подобрява възстановяването след физическо натоварване. Цялостното действие на таурин е като антиоксидант.

Тауринът влиза в основните съставки на различните видове месо и яйцата. Но въпреки това тялото не може да си набави необходимите му количества от храната, тъй като при активна физическа дейност запасите от таурин бързо изчезват. Най-голям риск от изчерпване на нивата на таурин съществува за вегетарианците, които не консумират яйца и месо. Недостигът на таурин може да се прояви във функционалното увреждане на някои тъкани, което показва, че той играе ролята на модулатор на растежа. А освен това се наблюдава увреждане на ретината на очите и отслабване на имунната система. При хора със затлъстяване се наблюдават намалени нива на таурин в кръвта, което може да доведе до още по-голямо увеличение на килограмите и натрупването на мазнини.

 

Това е информационна страница! Няма добавени продукти в тази категория.

Следвайте ни!

Следвайте ни в Социалните медии, за да получавате най-новите оферти, промоции и друга полезна информация!

Разработил Yasen Deyanov
Hyrs.bg © 2016