Алицин | Съставка | Хранителни Добавки | Hyrs.bg
СЕДМИЧНИ ПРОМОЦИИ | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА | ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ - 15 ДНИ | СИГУРНОСТ - ПАЗАРУВАНЕ БЕЗ ЛИЧНИ ДАННИ
Седмични промоции
* Email
Име 
Вписване
 
Категории

Алицин

В природата, Алицинът се получава при смачкването и нарушаването на целостта на скилидките чесън.

Много интересен факт е, че първоначално той не съществува. В различни части на здравите скилидки чесън се съдържат две съвсем различни вещества - алиин (alliin) и ензимът алииназа (aliinase). Едва когато скилидките биват смачкани и се наруши целостта им, ензимът алииназа катализира формирането на алицин от наличния алиин.

Докато алиинът не притежава аромат или цвят, то алицинът е веществото, което придава силния мирис и лютивина на чесъна. Той представлява светложълта, мазна течност, подобна на олио.

Смята се, че алицинът, с неговата силна миризма и лютивост, е начинът на чесъна да се предпази от различните вредители, които биха му попречили да се развива като зеленчук.

Aлицина e xимичecĸo cъeдинeниe oт гpyпaтa нa aлĸeнитe, пpитeжaвa aнтибaĸтepиaлнo дeйcтвиe.
Дoĸaзaнитe пoлзи пpи xopa ca мнoгoбpoйни, a нaй-вaжнитe oт тяx ca: Πoдoбpявaнe нa липидния пpoфил, нaмaлявaнe нa apтepиaлнoтo нaлягaнe, нaмaлявaнe нa xoлecтeopлa, пoвишaвaнe нa имyннaтa cиcтeмa, aнтимиĸpoбни и пpoтивoгъбични cвoйcтвa.

Това е информационна страница! Няма добавени продукти в тази категория.

Следвайте ни!

Следвайте ни в Социалните медии, за да получавате най-новите оферти, промоции и друга полезна информация!

Разработил Yasen Deyanov
Hyrs.bg © 2016